Teamlead Accounts Receivable

Finance Utrecht Full-time Netherlands

Vacatureomschrijving

De Teamlead Accounts Receivable geeft leiding aan 5FTEs en is onderdeel van het Finance team van JDE Professional NL. Het team verleent diensten aan JDE Professional NL, JDE Retail NL, E-Business, Export Retail en Global Business Development.

De Teamlead Accounts Receivable is verantwoordelijk voor het zo laag mogelijk houden van het openstaand Accounts Receivable (AR) saldo door (pro)actief te sturen op tijdige betaling samen met de outsourced partner.

Word jij enthousiast van samenwerken in een dynamische, klantgerichte omgeving met vele stakeholders en kun jij goed cross-functioneel sturen op resultaat? Lees dan snel verder!

Wat je gaat doen

 • De teamlead is verantwoordelijk voor 3 credit controllers, cash management Specialist en AR Specialist voor teammanagement, coaching, sturing en prioriteitstelling;
 • Het managen, monitoren en bijsturen van de prestaties van de AR outsourced partner en het incassobureau conform de afspraken in de service level agreement.
 • Het managen, monitoren en bijsturen van alle cash management activiteiten, onderhoud van kredietlimieten & overige AR backoffice activiteiten;
 • Cross functioneel samenwerken met Sales, CustomerExperience & Invoicing om het order-to-cash proces te optimaliseren en specifieke klantcases op te lossen;
 • Zorgdragen voor periodieke rapportages en de maandafsluiting incl. analyse, onderbouwing en AR forecast.

Functie-eisen

Heb jij een ondernemende instelling en krijg jij energie van het behalen van successen? Dan pas jij goed bij JDE. Onze medewerkers inspireren al meer dan 265 jaar de internationale koffiewereld. Wij houden van mensen die niet bang zijn om uit te proberen en die dat doen tot het goed gaat. Wij hechten waarde aan een sterke overtuiging en moedigen je aan je mening te geven. En dat allemaal in een open en toegankelijke omgeving waar je kan groeien zoals jij dat wilt.

Voor de positie van Teamlead Accounts Receivable, zoeken we iemand met de volgende vaardigheden en ervaring:

 • Je hebt minimaal een afgeronde HBO opleiding in een financiële richting;
 • Je hebt minimaal 7 jaar relevante werkervaring, waarvan 3 jaar als leidinggevende binnen een grote/complexe organisatie. Je hebt dan ook ervaring met het samenwerken met afdelingen als Sales, Finance, Marketing etc. Dit is een vereiste;
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het aansturen van een outsourced partner;
 • Kennis van SAP is een vereiste, ervaring met Salesforce is een pré;
 • Je communiceert helder, concreet en overtuigend zowel in het Nederlands als in het Engels.

Waar kom je te werken?

Jacobs Douwe Egberts (JDE) Professional levert koffie- en theeconcepten aan kantoren, overheidsinstellingen, horeca en hospitality, kortom alle instellingen buiten het supermarktkanaal. Vanuit onze ondernemerschap, kennis en rijke traditie zijn wij een strategische partner voor onze klanten en denken wij op creatieve en innovatieve wijze met hen mee over unieke koffie- en theeconcepten. Op deze manier leveren we bij verschillende klanten een bijdrage aan hun doelstellingen op gebied van duurzaam ondernemen en medewerkerstevredenheid.

Aanvullende informatie

Als je bij ons werkt, heb je impact in een dynamische en ambitieuze omgeving. We werken als team, vieren successen en steunen elkaar. Onze medewerkers werken met een diversiteit aan gelijkgestemde collega’s in een innovatieve omgeving. Iedereen is erop gericht om te doen wat juist is – overal ter wereld. Wat je hier doet, wordt opgemerkt. Bij JDE krijg je een goed salaris en een uitgebreid pakket aan arbeidsvoorwaarden passend bij deze rol, waaronder:

 • 25 vakantiedagen en 12 ADV dagen;
 • Goede pensioenregeling;
 • Korting op de producten van JDE.

Enthousiast?

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Paul de Klerk, Manager Invoicing & AR, bereikbaar op +31 655121461. Ben je geïnteresseerd in deze vacature, dan kun je reageren ter attentie van Evy Heldens, Talent Acquisition Specialist.

Een online assessment en een Pre-Employment Screening maken onderdeel uit van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.

Beschrijving van het bedrijf

Al ruim 265 jaar worden we geïnspireerd door de gedachte 'it's amazing what can happen over a cup of coffee'. In al die tijd is er natuurlijk veel veranderd. En verandering is goed: het maakt ons beter. We maken nieuwe ambities werkelijkheid en ontdekken andere landen en markten. Altijd met aandacht voor duurzaamheid, ruimte voor elk individu en vanuit ons hart. Tijdens deze zoektocht staat 1 ding centraal: wij willen voor iedereen het perfecte kopje koffie of thee. Vandaag de dag zijn onze koffie- en theeproducten verkrijgbaar in meer dan 100 landen met een portfolio van meer dan 50 merken. Denk aan karaktervolle merken zoals L’OR, Senseo, Douwe Egberts en Pickwick. JDE is onderdeel van JDE Peet's, het grootste 'pure-play' koffie- en theebedrijf in de wereld, met het hoofdkantoor in Nederland.

Hoe is het om voor JDE te werken? Elke dag leggen we de lat hoger, denken we slimmer en handelen we nog sneller. Wij maken impact die overal ter wereld voelbaar is. We houden van de dialoog en waarderen een goede discussie. We dagen elkaar uit en steunen elkaar. Onze snelle, gerichte en positieve energie houdt ons in beweging. Zo groeien we. Als organisatie, als team en als individu. Bij Jacobs Douwe Egberts zijn we 'Made to Stand Out'. We benutten elke kans om uit te blinken. Samen maken we het mogelijk dat iedereen een uniek koffie- of theemoment kan beleven. Verleg je grenzen en geef vorm aan je carrière bij JDE!